Sammenbragte familier

Lever du i en sammenbragt familie? Så er en række af de udfordringer, der følger med, måske kommet bag på dig? Det er et stort psykisk arbejde for voksne såvel som for børn, at finde sammen, få en hverdag til at fungere og skabe en ramme, som fungerer. I møder hinanden og skal lære hinanden at kende, samtidig med at der er børn, I skal tage hensyn til.  I står på den måde med to store udfordringer på en og samme tid.   

Står du overfor at etablere en ny, sammenbragt familie med din partner, er der en række spørgsmål, som det vil være en god ide at forholde jer til.

Her er nogle af dem

  • Hvilken rolle forventer jeg, min partner har i forhold til mine biologiske børn?
  • Hvad forventer min partner af mig - og ønsker, kan, vil, bør jeg leve op til det?
  • Hvad vil det sige, at vi nu danner en sammenbragt familie? Hvad har I af forventninger til det?
  • Hvad forventer I jer af fremtiden, biologiske børn sammen? Rejser m.m.?
  • Hvor skal I bo? Vil i finde noget nyt sammen eller bo i den enes bolig?
  • Hvilke værdier og ønsker har I i forhold til opdragelse, økonomi, arveret, praktiske spørgsmål og dagligdagens gøremål?
  • Hvordan vil I forholde jer til jeres netværk, familie og venner? Hvad forventer I af dem? Hvordan ønsker I, de skal se jer som familie?

 

I har fundet hinanden og vil gerne skabe en familie sammen. Det er ofte en dejlig og forventningsfyldt tid. Kærligheden og ønsket om at skabe noget sammen, gør måske, at I finder løsninger for hurtigt, og de kan senere vise sig ikke at holde. Kærlighed er ikke altid nok, det er vigtigt at huske. Brug tid på at få talt tingene igennem, det lønner sig. Hvad tror I, der vil blive jeres problempunkter? Hvordan vil I afgøre uenigheder og konflikter? Der vil, som i andre af livets forhold, komme problemer for jer. De problemer, I allerede har mærket, kan, hvis I ikke kan finde en løsning, som er acceptabel for jer begge, vokse sig store mellem jer. 

I den forhandling, som I skal have med hinanden på de punkter, der er vigtige netop for jer, kan der være noget, som blander sig ind og forstyrrer jer i at nå frem til noget, I kan gå videre med. Går tingene i hårdknude, ender I igen og igen i de samme diskussioner, kan det tyde på, at der er noget, I overser. Noget ubevidst, der viser sig dér, I jeres problemer med at nå hinanden.Er det tilfældet, kan det være en god ide at tage hånd om det.

Ring til psykoanalytiker og psykoterapeut MPF Jane Bykær på mobil 2162 7569 eller ved at sende en mail her

Se samtaler

mellem Jane Bykær og Lasse Ilskov

 

Læs her om

 

 

 

 
Tilbage til psykoterapi