Janes baggrund for at arbejde med familierelationer i børnefamilier

 

Min baggrund for at arbejde med børn, unge og deres forældre. Efter at have arbejdet 13 år med voksne, skiftede jeg over til børne- og ungeområdet. Dette skifte var motiveret af en erfaring. Jeg havde mange gange i de terapiforløb, jeg havde sammen med mine klienter, erfaret, at der var tidspunkter i deres liv, hvor det ville have gjort en forskel, hvis der havde været en, der kunne lytte. Det kunne have sparet dem for megen lidelse og mange problemer. Det vakte min interesse for at skabe mulighed for at modtage børn, unge og deres forældre.

Jeg blev koordinator/leder på et kommunalt familiehus på Fyn, som skulle nyoprettes. Et hus for sundhedsplejen, den lokale jordemor, børneergoterapeut og familiebehandling.  Målgruppen var børn, unge fra 0- 18 år og deres forældre. Det blev en ledende tanke for os, at huset skulle være et sted for de lokale børnefamilier, hvor man kunne komme og tale.

Huset udviklede sig til at kunne påtage sig den funktion. Forældre henvendte sig for at få hjælp og blev en vigtig del af det forebyggende arbejde.  

Se samtale

mellem Lasse Ilskov og Jane Bykær om nybagte forældre og parforhold

Du kan læse mere om min baggrund her og du kan læse hvad jeg har udgivet her

Forskellen på psykolog, psykoterapeut og psykoanalytiker. Læs her 

Har du eller dit barn burg for at tale med en professionel om det der bekymre dig? Ring eller skriv til psykoanalytiker og psykoterapeut Jane Bykær

Læs mere om familieterapi og terapi i familierelationer 

 
Tilbage til psykoterapi