Sorg i forbindelse med skilsmisse og andre brud

Er du i sorg over skilsmisse?

Sorgen er det, du må igennem, når du mister noget og nogen, du har kær. Sorgen er en afsked med det, der var, og samtidig og i samme bevægelse er det en mulighed for at orientere sig på ny, til den nye situation.

Men sorgen er en ensom vandring. Den er svær, fordi så mange forskellige følelser dukker op, og du er det ene sted på et tidspunkt, for i næste øjeblik at være et andet.  Det kan være angstfyldt. Det er svært at finde dig selv i det, der sker, svært at overskue situationen. Har du børn, kan det være svært at hjælpe og støtte dine børn i denne situation.

I en skilsmisse kan der være meget, der komplicerer et sorgforløb. Nogle af de vanskeligheder, som gør det svært for dig, kan, uden du bemærker det, komme til at fylde i dit liv. Det kan gøre dig bitter og vred, og du kan på den måde komme til at hæge fast i bruddet. Det kan også ske, selv om du kommer i et nyt forhold. Angsten for at binde dig kan være en anden effekt. Andre bliver optaget af at gøre andre tilpas og glemmer på den måde sig selv.  Der er mange mulige steder, du kan komme til at sidde fast i et sorgforløb. Sker det, kan du have glæde af at arbejde det igennem.

Hænger du fast i eftervirkninger af et tab, kan det være en god ide at tage det alvorligt, så du kan komme videre med dit liv. Kontakt psykoanalytiker og psykoterapeut MPF Jane Bykær på 21627569 eller ved at sende en mail her.

Bor du for langt væk fra Varde kan vi aftale onlineterapi

Jane har også praksis i Odense. 

 

 

 
Tilbage til parterapi