Skilsmisse - hvad skete der?

Slikker du sår efter en skilsmisse?

En skilsmisse er en turbulent begivenhed. Det kan vare mellem et år eller to, og i nogle tilfælde væsentligt længere. Det tager tid at finde sig selv i den nye situation. Det gør det, hvad enten skilsmissen er kommet i stand med dit ønske eller ej.

For nogen er en skilsmisse så svær at komme igennem, at de flygter ind i et nyt forhold, før de er kommet ud af det gamle. Det kan give nogle efterdønninger i det nye forhold.

Når et forhold slutter, er der altid stof, til eftertanke. Hvordan du benytter dette stof er op til dig. Jeg modtager mennesker efter skilsmisser, der kommer til mig af flere forskellige grunde.

  • Nogen ønsker ikke, at det, de har oplevet, skal gentage sig, og vil gerne undersøge, hvilken andel de har i det, der skete i forholdet.
  • Andre kommer, fordi forholdet har slidt så omfattende på deres selvværd og deres måde at forstå verden på, at de dårligt kan genkende sig selv.
  • Andre kommer, fordi de i forholdet mødte noget hos den anden, som er så gådefuldt, at de har brug for at forstå. Hvorfor gjorde han /hun sådan?
  • Atter andre kommer, fordi de opdager, at de for hurtigt er endt i et nyt forhold, og at nogle af de ting, de mente at slippe for ved skilsmissen, begynder at dukke op der også.
  •  

Har du været i et forhold med et menneske, hvis etik er væsentlig forskellig fra din egen, kan det være svært at erkende og leve med de forskelle, selv efter en skilsmisse. Var der fælles børn i forholdet, kan netop de træk ved eks. partneren været noget, du ikke slipper for at skulle forholde dig til.

Har du brug for at efterbearbejde det, du har været igennem i forbindelse med din skilsmisse og finde årsagerne til den? Vil du gerne styrket ud af situationen, kan der være brug for terapeutiske samtaler.

Bor du for langt væk fra Varde kan vi aftale onlineterapi

Du er velkommen til at bestille en tid hos psykoterapeut MPF Jane Bykær ved at ringe, sende en mail eller udfylde kontaktformularen her.

Se spørgeprogram med Jane om skilsmisse, familie, børn og unge her

Klik til flere artikler om skilsmisse her.

Se priser på samtale-terapi her.

Jane har også praksis i Odense. 

 
Tilbage til parterapi