Skilsmisse, børn og bekymring

Når et par, der har børn, skal skilles, er det de voksne, der skilles som par. Det er deres relation der brydes. Det er vigtigt at huske på. Forældrene skilles ikke fra deres børn.
 
I får som forældre en ny opgave. I skal fortsat kunne arbejde sammen om jeres fælles opgave med børnene. Jo bedre I kan klare at være forældre, på trods af, at I ikke længere bor sammen, jo mindre arbejde giver I jeres børn.

Børnene er ofte selv i sorg, når forældre skilles. Samtidig med deres sorg, skal de finde ud af den nye situation. "Hvordan er jeg så mors og fars søn/datter?" "Hvem er jeg nu, hvor min mor og far er skilt?"
 
Alle i familien er sårbare. Børnene er gerne opmærksomme på de voksnes sårbarhed. De tager sig af dem. Det er deres måde at hjælpe på. Men de skal også selv have plads til deres arbejde med at komme gennem skilsmissen.

Der kan være brug for at barnet kommer til at tale med en anden udefra. Hvis barnet viser tegn på at situationen er særlig vanskelig for det. Hvis dit barn er trist igennem længere tid. Hvis det får symptomer eller hvis adfærden ændres i bekymrende retning. Da kan der være brug for at tale med en, der med en særlig erfaring lytter med på de vanskeligheder, der er i spil og hjælper barnet videre. 
 
Bor du for langt væk fra Varde kan vi aftale onlineterapi.

Bestil tid hos psykoterapeut Jane Bykær ved at ringe, udfylde kontaktformularen eller sende en mail her.
 
Se priser på samtale-terapi her.
 
Læs mere om børn, unge og forældre:
Læs om børn og parforholdsproblemer her
Klik til flere artikler om skilsmisse her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  Jane har også praksis i Odense. 
   
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Tilbage til parterapi