Parterapi for par, der skændes

Skænderier kan forpeste en dagligdag

Parforhold, der er kørt fast i en grøft af skænderier, trives ikke. Jeres følelser overfor hinanden er sat under pres. Hvor kan kærligheden være og næres i det klima?

Når jeg modtager par til parterapi i den situation, er de begge sårbare og ofte udmattede. De er på vagt over for hinanden. Konflikter, der ikke når en afslutning og bliver brugt til noget, skaber afmagt, vrede og selvbeskyttelse. Det umulige sniger sig ind alle vegne. Forventninger til hinanden begynder at uddø, og ligegyldighed træder ind i stedet. Når det sker, er situationen alvorlig. Gør noget ved den, og helst før den kører så langt ud. 

Vejen er i første omfang konflikthåndtering så der kan skabes arbejdsro. Dernæst kommer et arbejde i parterapien og evt. individuel terapi, hvor I finder jer selv gennem det der danner grundlaget for jeres konflikter. Løsningerne komme som en positiv "bivirkning" af et sådant arbejde. Løsningerne er der ikke på forhånd, men skabes via det optravlingsarbejde af konfliktmaterialet, som terapien er.  

Det er min erfaring, at par, der skændes, vil noget med hinanden. De kan blot ikke komme igennem og nå hinanden. De har svært ved at forstå de forskelle, der er i spil.

Se samtale om konflikter i parforhold og familier her

Se samtale om kommunikationsproblemer i parforhold

Har I brug for parterapi?

Parterapien skaber muligheder. Jeg hører ikke det, I siger, på samme måde som jer, og den forskel gør en forskel. Det skaber en ny vinkel. Jeg vil lytte til hver af jer, til jeres opfattelse af situationen, hvad den gør ved jer og hjælpe med at rumme jeres frustrationer ind til de kan blive oversat i et sprog, I begge kan forstå.

Arbejdet i parterapi er både en konfliktløsning og et terapeutisk arbejde med grundlaget for konflikterne. Hos Psykoterapi Varde/Esbjerg arbejder vi med udgangspunkt i jeres unikke og aktuelle situation.

Se priser på parterapi her.

I er velkomne til at henvende jer til parterapeut Jane Bykær ved at ringe, sende en mail eller udfylde kontaktformularen her.

Klik til flere artikler om parterapi her.

Jane har også praksis i Odense. 

 
Tilbage til parterapi